Kurser & Coaching

KURSER & COACHING

Modet att välja Dig!


Frigör dina inre och yttre blockeringar och nå framgång i din yrkesmässiga och personliga utveckling.

 

Längtar du efter

 • En karriär eller ett eget företag där du förmår och tillåts att växa och vara framgångsrik, utan att hålla igen?
 • En kärleksrelation där ni både ger och tar, och där er kärlek är generös och tillåtande?
 • Ett liv där du tillåts och vågar blomstra och där du med din fulla kraft även kan bidra till att skapa ett bättre samhälle för andra?

 

Har du tröttnat på

 • Att känna den där gnagande känslan av att inte riktigt få möjlighet att använda dina styrkor och talanger fullt ut?
 • Att inte kunnat fundera ut hur du ska kunna genomföra den där förvandlingen du innerst inne längtar efter?
 • Att känna frustration för en kärleksrelation som inte riktigt tillåter dig att vara du – fullt ut?
 • Att vårda vänskapsrelationer som ändå till slut tär mer än det när, men inte vågar bryta upp i rädsla för att du då blir helt ensam?
 • Att alltid vara en smula utmattad, efter en dag då du som vanligt gett och gjort för mycket, utan att något på riktigt förändrats


Detta får du ut av kursen Modet att välja Dig!

 • Du kommer organiskt få kontakt med den djupare sanningen om vem du egentligen är.
 • Du kommer att leva ett liv som följer ditt högre syfte och din passion.
 • Du kommer utveckla en tillit till dina egna förmågor att kunna utveckla och få de resurser du behöver för att blomstra.
 • Dina relationer kommer att spegla och stämma överens med dina värderingar.
 • Du kommer att leva ut ett självförverkligande, men inte bara för din egna skull utan för att positivt kunna påverka och inspirera andra.
 • Du kommer att leva i nära kontakt med din livskompass och i enlighet med din livsplan.


Kursen startar 4 november och avslutas 28 november och är online, i form av videopass. Läs mer här.

Författarskolan


 

Alla har något att berätta. Alla har vi inom oss en längtan efter att få uttrycka oss. Möjligheten att få sprida historien om oss och våra liv. Få lämna något till vår eftervärld. Få det vi varit med om och överlevt få bli till tröst eller kraft för andra. Få sprida inspiration och motivation till andras glädje. 

 

Men i vår väg mot att skapa vår berättelse finns det utmaningar och hinder. Duger min text? Förstår andra det jag försöker uttrycka? När ska jag egentligen få tid till att skriva? Hur går jag vidare med mitt manus?

 

Alla dessa frågor och många mer får du svar på i en kostnadsfri minikurs! Om du vill kan du därefter köpa till förmånligt pris författarkursen Alla har något att berätta!

 

Läs mer om vår kostnadsfria minikurs och anmäl dig här

Läs mer om vår författarkurs här

Författarcoaching eller Mastermind Visionary Life


 

Vill du ha stöd och inspiration kring ditt skrivande utöver Författarskolan? Då kan du völja Författarcoaching, i form av individuell handledning och feedback, alternativt Mastermind Visionary Life, som ger dig en trygg grupps gemenskap och community. 


Med Författarcoaching så får du möjlighet att få individuella kommentarer, tips och råd om hur du kan gå vidare med ditt författande och med en specifik texr. Med fördel bör du ha ett manus på minst 75 sidor för att kunna få ut maximalt av en författarcoaching.

 

Vill du utveckla dig själv och ditt skrivande i en trygg och stödjande grupp? Då är Mastermind Visionary Life för dig! Med hjälp av en grupp likasinnade får du möjlighet att både få reflektioner på dina texter och lära dig viktiga verktyg för ditt skrivande. Ni möts 10-12 tillfällen på video (1-2 ggr i månaden), med ledning av en gruppledare. Gruppen startar först när det finns minst fem st deltagare, men registrera dig redan nu, så får du ta del av goda tips och råd!


Författarvecka i Gambia


En gång per år (vanligtvis januari eller februari) erbjuds du en unik möjlighet att delta i en äventyrlig vecka, fylld av kunskapsutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration! Under veckan kommer du:

 • Delta i ett pass/dag som fokuserar kreativa metoder och uttryckssätt.
 • Kunna välja ett pass/dag med fokus på helande och hälsa (t.ex. mediation, yoga, power walk m.m.).
 • Delta i olika utflykter, som syftar till både inspiration och reflektion (med gambiansk guide).
 • Naturligtvis också få möjlighet att bada, sola, dansa och äta otroligt god och nyttig mat!


Priset beror på om du väljer att själv köpa din flygbiljetter och ditt hotell, men kurspris inklusive måltider är 5,000 SEK (500 EURO). (Räkna med att flyg och (trestjärnigt) hotell ligger någonstans på ca 8-12,000 SEK.


Måltider som erbjuds är frukost, lunch och middag med vegetariska alternativ. Traditionella gambianska rätter består av basvarorna ris samt kyckling eller lamm.


När datum är satt för kommande år, skickas information ut i nyhetsbrevet, och du reserverar din plats med en inbetalning på 1,000 SEK (100 EURO), som ej betalas tillbaks vid avbokning.


Antalet platser är begränsat till max 10 st, så det gäller att boka plats i god tid. För mer information, kontakta oss.


Författarveckan är en fördjupning av författarkursen, och är också utökad med självreflekterande och coachande pass. Med hjälp av olika metoder får du möjlighet att utvecklas i din författarroll, samt generellt stärka din kreativa talang. Med hjälp av en trygg grupp, får du också tillfälle till feedback och möten, som både kommer stärka dig personligt och professionellt som författare.

När du betalt anmälningsavgiften, får du program och schema.


Läs mer om Gambia längre ner.

Gambia: The Smiling Coast of Africa


 

Gambia är ett fantastiskt land, som förutom sin kustlinje vid Atlanten omges av Senegal. Republiken, från januari 2018 med nyvald demokratisk president vid namn Adama Barrow, består av ca 2 miljoner mycket vänliga medborgare. Landet kallas i Afrika The Smiling Coast of Africa för att landet generellt kännetecknas av vänlighet och generositet. Huvudstaden heter Banjul och befolkas av ungefär en halv miljon medborgare. Gambia är den till ytan minsta staten på Afrikas fastland.

 

Det officiella språket är engelska, så det är inga problem med att göra sig förstådd. Förutom engelska är de vanligaste språken wolof och mandinka, men det finns många fler språk (och stammar). På 1500-talet var Gambiaflodens mynning en populär hamn för handels- och slavskepp och landet var från slutet av 1700-talet och formellt 1888 (fram till 1965) koloniserat av Storbritannien. Fort James Island är en känd dåtida slavhandelsstation, som numera tillhör Unescos världsarv. Klimatet i Gambia är fantastiskt, med runt 30 grader dagtid och 25 grader i vattnet, året runt. Under augusti-september infaller regnperioden och januari-februari kommer det en torr vind från Sahara. Då landet har mycket våt savann är det ett otroligt bördigt land. Landet är därmed fullt av både mangroveträsk och träd som baobab, oljapalmer, papaya m.m. Elefanter, lejon och giraffer är tyvärr i princip utrotade men istället finns det ett stort antal primater (röd babian, gröna markattor m.m.) samt en mångfaldig fågelfauna.d

 

Den gambianska flaggan symboliseras landet med rött (sol och savann), blått (gambiafloden), grönt (skog och jordbruk) samt vitt (fred och renhet).


Valutan heter Dalasi och är 2018 ca gånger fem svenska kronor (10 SEK = 50 dalasi).
Övrigt kursutbud


För fler kurser, gå hit.

Sophia som föredragshållare


Med både humör och allvar så kombinerar Sophia vetenskapliga resultat, personlig utveckling och en ständig förundran inför livet. Sophia är entusiasmerande och personlig, på ett sätt som skapar intresse och nyfikenhet.


Sophias erfarenhet av att hålla föredrag kommer från hennes ledarskapspositioner, som existerat i över tio år, från både universitet och intresseorganisationer. Sophias kunskap kommer från hennes forskarroll i sociologi liksom uppdrag som strateg, konsult och coach.


Läs mer här.

Sophia som författare / Content Editor / författarcoach


Sophia har skrivit mer än 15 böcker och över hundra artiklar och rapporter.


Sophia är som författare passionerad i att kommunicera på det sätt som budskapet och forumet kräver. 


Content editor: Sophia läser din text och kommer med förslag på språkliga förbättringar och förslag på hur texten kan formuleras om för att t.ex. bli mer skarp, tydlig eller läsvänlig.


Författarcoach: Du får stöd, rådgivning och pedagogiska riktlinjer kring hur du kan tänka för att utveckla och förädla texten.


Läs mer här.

Utgångspunkt för Visionary Lifes tjänster


Kvantfysiken har bevisat att det inte bara är vi som påverkas på ett visst sätt (beroende på våra tankar och känslor), när vi studerar ett visst objekt. Objektet som observeras påverkas i lika omfattning, av vårt sätt att tänka om objektet. En sådan grundläggande sak som vattenmolekyler har flera studier visat förändras, beroende på om vi tänker kärleksfulla eller negativa tankar om vattnet, till vattnet! Vackra ”snöflinge-liknande” mönster vid kärlek och trasiga, disharmoniska mönster vid ilska, hat och oginhet. Tanken hisnar, då vi går vidare i tanken att vi människor består till 75 procent av vatten!

 

Neurovetenskap har bevisat att vi människor inte bara har ett komplext nervsystem; varje nervcell är komplex i sig självt. Miljarder av nervceller samarbetar i vår hjärna för att skapa en medveten upplevelse av oss själva och vår verklighet. Vårt nervsystem skapar våra tankar; det är inget annat än vår hjärna som drar slutsatser om vår nutid och vår framtid baserat på vår dåtid. Därav är det ett fåtal av våra tankar som är nya, forskning pekar på att en av tio är en ny tanke. Allt annat som far runt i vårt huvud, är grubblerier om sådant som vi tänka på innan! Hjärnan försöker bara förutspå sin omgivning och öka chansen till att vi ska överleva. Om vi aktivt vill förändra vårt sätt att tänka, vilket är ett grundläggande krav för att vi ska kunna förändra vår verklighet och vår livssituation, så behöver vi förändra vårt nervsystem!

VISIONARY LIFE


bg 542-3447


BLOG:

https://sophialovgren.blogspot.com/


www.visionarylife.se (svenska)

www.sophialovgren.com (english)


info@visionarylife.se (svenska)

info@sophialovgren.com (english)

Subscribe to Visionary Life newsletter

* indicates required
/ ( mm / dd )