Tjänster

Författarskolan


 

Alla har något att berätta. Alla har vi inom oss en längtan efter att få uttrycka oss. Möjligheten att få sprida historien om oss och våra liv. Få lämna något till vår eftervärld. Få det vi varit med om och överlevt få bli till tröst eller kraft för andra. Få sprida inspiration och motivation till andras glädje. 

 

Men i vår väg mot att skapa vår berättelse finns det utmaningar och hinder. Duger min text? Förstår andra det jag försöker uttrycka? När ska jag egentligen få tid till att skriva? Hur går jag vidare med mitt manus?

 

Alla dessa frågor och många mer får du svar på i en kostnadsfri minikurs! Om du vill kan du därefter köpa till förmånligt pris författarkursen Alla har något att berätta!

 

Läs mer om vår kostnadsfria minikurs och anmäl dig här

Läs mer om vår författarkurs här

Visionary Life

Författarcoaching eller Mastermind Visionary Life


 

Vill du ha stöd och inspiration kring ditt skrivande utöver Författarskolan? Då kan du völja Författarcoaching, i form av individuell handledning och feedback, alternativt Mastermind Visionary Life, som ger dig en trygg grupps gemenskap och community. 


Med Författarcoaching så får du möjlighet att få individuella kommentarer, tips och råd om hur du kan gå vidare med ditt författande och med en specifik texr. Med fördel bör du ha ett manus på minst 75 sidor för att kunna få ut maximalt av en författarcoaching.

 

Vill du utveckla dig själv och ditt skrivande i en trygg och stödjande grupp? Då är Mastermind Visionary Life för dig! Med hjälp av en grupp likasinnade får du möjlighet att både få reflektioner på dina texter och lära dig viktiga verktyg för ditt skrivande. Ni möts 10-12 tillfällen på video (1-2 ggr i månaden), med ledning av en gruppledare. Gruppen startar först när det finns minst fem st deltagare, men registrera dig redan nu, så får du ta del av goda tips och råd!


Författarvecka i Gambia


En gång per år (vanligtvis januari eller februari) erbjuds du en unik möjlighet att delta i en äventyrlig vecka, fylld av kunskapsutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration! Under veckan kommer du:

  • Delta i ett pass/dag som fokuserar kreativa metoder och uttryckssätt.
  • Kunna välja ett pass/dag med fokus på helande och hälsa (t.ex. mediation, yoga, power walk m.m.).
  • Delta i olika utflykter, som syftar till både inspiration och reflektion (med gambiansk guide).
  • Naturligtvis också få möjlighet att bada, sola, dansa och äta otroligt god och nyttig mat!


Priset beror på om du väljer att själv köpa din flygbiljetter och ditt hotell, men kurspris inklusive måltider är 5,000 SEK (500 EURO). (Räkna med att flyg och (trestjärnigt) hotell ligger någonstans på ca 8-12,000 SEK.


Måltider som erbjuds är frukost, lunch och middag med vegetariska alternativ. Traditionella gambianska rätter består av basvarorna ris samt kyckling eller lamm.


När datum är satt för kommande år, skickas information ut i nyhetsbrevet, och du reserverar din plats med en inbetalning på 1,000 SEK (100 EURO), som ej betalas tillbaks vid avbokning.


Antalet platser är begränsat till max 10 st, så det gäller att boka plats i god tid. För mer information, kontakta oss.


Författarveckan är en fördjupning av författarkursen, och är också utökad med självreflekterande och coachande pass. Med hjälp av olika metoder får du möjlighet att utvecklas i din författarroll, samt generellt stärka din kreativa talang. Med hjälp av en trygg grupp, får du också tillfälle till feedback och möten, som både kommer stärka dig personligt och professionellt som författare.

När du betalt anmälningsavgiften, får du program och schema.


Läs mer om Gambia längre ner.

Gambia: The Smiling Coast of Africa


 

Gambia är ett fantastiskt land, som förutom sin kustlinje vid Atlanten omges av Senegal. Republiken, från januari 2018 med nyvald demokratisk president vid namn Adama Barrow, består av ca 2 miljoner mycket vänliga medborgare. Landet kallas i Afrika The Smiling Coast of Africa för att landet generellt kännetecknas av vänlighet och generositet. Huvudstaden heter Banjul och befolkas av ungefär en halv miljon medborgare. Gambia är den till ytan minsta staten på Afrikas fastland.

 

Det officiella språket är engelska, så det är inga problem med att göra sig förstådd. Förutom engelska är de vanligaste språken wolof och mandinka, men det finns många fler språk (och stammar). På 1500-talet var Gambiaflodens mynning en populär hamn för handels- och slavskepp och landet var från slutet av 1700-talet och formellt 1888 (fram till 1965) koloniserat av Storbritannien. Fort James Island är en känd dåtida slavhandelsstation, som numera tillhör Unescos världsarv. Klimatet i Gambia är fantastiskt, med runt 30 grader dagtid och 25 grader i vattnet, året runt. Under augusti-september infaller regnperioden och januari-februari kommer det en torr vind från Sahara. Då landet har mycket våt savann är det ett otroligt bördigt land. Landet är därmed fullt av både mangroveträsk och träd som baobab, oljapalmer, papaya m.m. Elefanter, lejon och giraffer är tyvärr i princip utrotade men istället finns det ett stort antal primater (röd babian, gröna markattor m.m.) samt en mångfaldig fågelfauna.d

 

Den gambianska flaggan symboliseras landet med rött (sol och savann), blått (gambiafloden), grönt (skog och jordbruk) samt vitt (fred och renhet).


Valutan heter Dalasi och är 2018 ca gånger fem svenska kronor (10 SEK = 50 dalasi).
Övrigt kursutbud


För fler kurser, gå hit.