Författarkurser och Författarcoaching

Författarkurser & författarcoaching


Följande författarkurser och författarcoaching finns att boka:


 

 • Författarskolan: online kurspaket bestående av 18 lektioner med värdefulla verktyg och nyttiga övningar. (Boka här.)
 • Författarvecka i Gambia eller i Sverige: fysiska möten i grupper av ca 6-10 deltagare (datum för 2021 ännu ej fastställda).
 • Författarcoaching: enstaka konsultationer kring din text, online möten. (Boka här.)
 • Mastermind Visionary Life: gruppkonsultationer, vid ett tiotal möten där varje deltagare får möjlighet till att få både lärares och övriga deltagares reflektioner och kommentarer. (Boka här.)Läs mer om varje kurs nedan. Längst ner på denna sida finner du information om bokförlaget Visionary Life samt förlagets och/eller Sophia Lövgrens publikationer.

Författarskolan


 

Alla har något att berätta. Alla har vi inom oss en längtan efter att få uttrycka oss, på de sätt som faller naturligt för oss. Med hjälp av texter, musik, konst eller för den del livsstil, klädessmak och frisyr så uttrycker och sprider vi historien om oss och våra liv. Vi vill alla kunna lämna något till vår eftervärld och få det vi varit med om och överlevt få bli till tröst eller kraft för andra. Det finns redan från tidiga år en glädje och en lust att få sprida inspiration och motivation till andras glädje. 

 

Men i vår väg mot att skapa vår berättelse finns det utmaningar och hinder. Duger min text? Förstår andra det jag försöker uttrycka? När ska jag egentligen få tid till att skriva? Hur går jag vidare med mitt manus?

 

Alla dessa frågor och många mer får du svar på i en kostnadsfri minikurs! Om du vill kan du därefter köpa till förmånligt pris författarkursen Alla har något att berätta!

 

Läs mer om vår författarkurs (kommer snart länk).Författarvecka 


En gång per år erbjuds du en unik möjlighet att delta i en äventyrlig vecka, fylld av kunskapsutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration! Under veckan kommer du:

 • Delta i ett pass/dag som fokuserar kreativa metoder och uttryckssätt.
 • Kunna välja ett pass/dag med fokus på helande och hälsa (t.ex. mediation, yoga, power walk m.m.).
 • Delta i olika utflykter, som syftar till både inspiration och reflektion (med gambiansk guide).
 • Naturligtvis också få möjlighet att bada, sola, dansa och äta otroligt god och nyttig mat!


Priset beror på om du väljer att själv köpa din resa, men kurspris inklusive måltider är 5,000 SEK (500 EURO).


Måltider som erbjuds är frukost, lunch och middag med vegetariska alternativ.


När datum är satt för kommande år, skickas information ut i nyhetsbrevet, och du reserverar din plats med en inbetalning på 1,000 SEK (100 EURO), som ej betalas tillbaks vid avbokning.


Antalet platser är begränsat till max 10 st, så det gäller att boka plats i god tid. För mer information, kontakta oss.


Författarveckan är en fördjupning av författarkursen, och är också utökad med självreflekterande och coachande pass. Med hjälp av olika metoder får du möjlighet att utvecklas i din författarroll, samt generellt stärka din kreativa talang. Med hjälp av en trygg grupp, får du också tillfälle till feedback och möten, som både kommer stärka dig personligt och professionellt som författare.

När du betalt anmälningsavgiften, får du program och schema.

Författarcoaching eller Mastermind Visionary Life


 

Vill du ha stöd och inspiration kring ditt skrivande utöver Författarskolan? Då kan du völja Författarcoaching, i form av individuell handledning och feedback, alternativt Mastermind Visionary Life, som ger dig en trygg grupps gemenskap och community. 


Med Författarcoaching så får du möjlighet att få individuella kommentarer, tips och råd om hur du kan gå vidare med ditt författande och med en specifik texr. Med fördel bör du ha ett manus på minst 75 sidor för att kunna få ut maximalt av en författarcoaching.

 

Vill du utveckla dig själv och ditt skrivande i en trygg och stödjande grupp? Då är Mastermind Visionary Life för dig! Med hjälp av en grupp likasinnade får du möjlighet att både få reflektioner på dina texter och lära dig viktiga verktyg för ditt skrivande. Ni möts 10-12 tillfällen på video (1-2 ggr i månaden), med ledning av en gruppledare. Gruppen startar först när det finns minst fem st deltagare, men registrera dig redan nu, så får du ta del av goda tips och råd!


Sophia som författare / Content Editor / författarcoach


Sophia har skrivit mer än 15 böcker och över hundra artiklar och rapporter och hon är som författare passionerad i att kommunicera på det sätt som budskapet och forumet kräver. 


Content editor: Sophia läser din text och kommer med förslag på språkliga förbättringar och förslag på hur texten kan formuleras om för att t.ex. bli mer skarp, tydlig eller läsvänlig.


Författarcoach: Du får stöd, rådgivning och pedagogiska riktlinjer kring hur du kan tänka för att utveckla och förädla texten.

Bokförlaget Visionary Life

1.


Publikationer inom personlig utveckling

2.


Publikationer inom healing, spirituell social aktivism m.m.

3.


Publikationer inom hälsa.


Följande böcker har publicerats i bokförlaget och eller författats av Sophia Lövgren:


Alla vetenskapliga publikationer av Sophia Lövgren är ej redovisade här.

 

 1. Lövgren, Sophia (2018) Spiritual social activism: Change the World from Inside and Out with Spiritual Principles (personlig utveckling, självhjälp)
 2. Lövgren, Sophia (2006) Gudinnan och Helheten: Ditt inre ledarskap och din holistiska livssyn inför Gudinnans Millenium (personlig utveckling, självhjälp)
 3. Lövgren, Sophia (2004, rev 2017) Ljusbärarens hemlighet (fiktion)
 4. Lövgren, Sophia (2014) Att köpa sin frihet: Om ekonomiskt våld och andra strukturellt sanktionerade härskartekniker (populärvetenskap)
 5. Lövgren, Sophia (red) (2007) Viljan att styra: Individ, samhälle och välfärdens styrningspraktiker
 6. Brofman, Martin (2005) Allt kan helas (personlig utveckling, självhjälp)
 7. Blanton, Brad (2005) Radikal Ärlighet (personlig utveckling, självhjälp)
 8. von Rein, Kristina (2005) HelAnde Budskap (personlig utveckling, självhjälp)
 9. Jackson, Connie & Lawrence Weitz (2005) Stora frågor (personlig utveckling, självhjälp)
 10. Lövgren, Sophia (2002) (diss) Att styra framtidens folk: Governmentality och miljödiskurs i svensk bostadspolitikLäs mer nedan 

Senaste boken: Spiritual social activism:


Change the World from Inside and Out with Spiritual Principlesav Sophia Lövgren


(2018, Balboa Publisher)


OBS! engelsk text
Köp här:


Adlibris


Bokus

Scrolla för att läsa mer om denna och övriga publikationer

1

Spiritual social activism:


Change the World from Inside and Out with Spiritual Principlesav Sophia Lövgren


(2018, Balboa Publisher)


OBS! engelsk text


ISBN: 978-1-5043-9719-3 (soft cover)

ISBN: 978-1-5043-9721-6 (hard cover)

ISBN: 978-1-5043-9720-9 (e-book)


Köp här:


Adlibris


Bokus

Spiritual social activism handlar både om en inre och en yttre process: det handlar dels om spiritualitet och dels om aktivism.


Det handlar inte om religion, det är inte någon form av dogma. Det är aktivism som utgår från hjärtat, inte bara från huvudet. Det är en aktivism som är medkännande, positiv, vänlig och transformativ.


Att vara en spirituellt social aktivist handlar om att ta sitt ansvar i att skapa förändring, med en känsla av positivitet, medkänsla, kärlek och en balans mellan självständighet och beslutsamhet.


Få saker är mer till glädje än att vara den förändring vi vill se i världen. Vi måste stärka spirituell kunskap med radikal handling. Med vår passion för spiritualitet så kommer passion för rättvisa och sanning. Hållbar glädje utmynnar från vår service till andra, för det gemensamma goda. 

2

Gudinnan och Helheten:


Ditt Inre Ledarskap och Din Holistiska Livssyn inför Gudinnans Millenium


av Sophia Lövgren


(2006, reviderad upplaga 2017, Visionary Life)


ISBN: 9789163961427


Köp här: 


Adlibris


Bokus

GUDINNAN & HOLISMEN är ett politiskt budskap om ett återskapande av en balans mellan maskulina och feminina energier, utifrån synsättet andlig feminism eller feministisk andlighet.


Författaren inleder boken med en förståelseram i del I, inför det nytänkande budskapet, som bland annat fokuserar de gamla gudinnereligionerna och en andligt inspirerad beskrivning av det moderna samhället av idag.


Därefter tar del II vid, där författaren lyfter fram självmedvetenhet, självuttryck, inre ledarskap och holism. Boken fokuserar vetenskapliga perspektiv på samhället och människan samt andlig vägledning om egenmakt och kreativt och intuitivt skapande.

3

Ljusbärarens hemlighet


av Sophia Lövgren


(2004, reviderad upplaga 2017, Visionary Life)


ISBN: 9789197616812Köp här:


Adlibris


Bokus

Vem är Norea och vad har egentligen hänt? Norea vaknar upp efter en olycka, och inser att hon mycket litet minns av tiden före olyckan. Hon får av sin familj veta att hon skrivit en bok, om ”den nya tiden och om andlighet”, och hon är säker på att de måste skämta. Skulle hon, som seriös forskare, skrivit något icke-vetenskapligt? Den boken vet dock ingen var den är, för Norea gömde den precis innan olyckan. Sakta börjar hon ändå förstå att det är en alldeles särskild bok hon författat, eller snarare, som hon fått sig dikterad. Boken innehåller nämligen förutsägelser hon knappast kan ha känt till. Hon börjar förstå att det är av allra största vikt att hon hittar sin bok igen, samtidigt som hon upptäcker att det inte bara är hon som letar efter de mystiska texterna. Det är några som jagar henne, och som inte verkar sky några medel för att komma åt boken. Samtidigt som hon och hennes man flyr för sina liv, får de också vara med om starka andliga upptäckter, som stärker dem i sin tro på den Andra Sidan. 

4

Att köpa sin frihet:


Om ekonomiskt våld och andra strukturellt sanktionerade härskartekniker


av Sophia Lövgren


(2014, Sveriges Makalösa Föräldrar)


ISBN: 978-91-981790-0-2Finns några exemplar kvar, maila förfrågan

Boken fokuserar på ett osynliggjort problem - ekonomiskt våld. Ekonomiskt våld kan begås av en f.d. partner och där myndighetspersonals okunskap stödjer och förstärker våldet med hjälp av riktlinjer, rutiner och lagstiftning.


Författaren Sophia Lövgren (generalsekreterare för Sveriges Makalösa Föräldrar 2010-2014) har djupintervjuat tio kvinnor, som berättar om det våld de utsatts för av sina f.d. partners, och som på olika sätt förstärks i möten med familjerätt, socialtjänst, domstol, skola, förskola, hälso- och sjukvård.


Boken fokuserar också på lösningar, som organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar arbetar för genom sitt arbete för ensamföräldrar och deras barn. Boken är ett led i arbetet att förebygga vårdnadstvister och stärka barnets perspektiv.

5

Viljan att styra:


Individ, samhälle och välfärdens styrningspraktikerred Sophia Lövgren


(2007, Studentlitteratur)


ISBN: 978-91-44-04423-1Finns några exemplar kvar, maila förfrågan

En samhällsvetenskaplig grundfråga är styrningsrelationen mellan individen och det samhälle hon lever i. Hur formas människor till funktionella samhällsmedlemmar? I denna bok introduceras Foucalts tankar om styrningsmentaitet (governmentality) och sätts in i ett svenskt sammanhang.


Läsaren får ta den av en rad studier av styrningsprocesser i den moderna välfärdsstaten, från dess finrum och önskvärda praktiker till dess bakgård av missanpassade och bokstavsbarn. Grundläggande samhällsteoretiska frågor om makt, kunskap och ordning begripliggörs med konkreta exempel från vårt eget samhälle.

6

Allt kan helas


av Martin Brofman


Översättare Sophia Lövgren


(2005, Visionary Life)


ISBN: 91-976168-0-XSlut i lagerEn fantastisk och revolutionerande bok, med kraftfulla helandemetoder, tekniker och verktyg som vem som helst kan använda! Detta är en praktisk bok fylld med tekniker, som kan användas av vem som helst.


Martin Brofman har utvecklat ett helandesystem som effektivt och fruktbart kombinerar västerländsk psykologi med österländsk filosofi. Hans banbrytande arbete med chakran, och deras relation till både sinne och kropp, tillåter oss att läsa denna bok som en karta över medvetandet. 


Allt kan helas undersöker sambandet mellan hur vi mår fysiskt och vilka vi är samt hur våra liv ser ut. Det uppmuntrar oss att skapa förändringar och ta ansvar för vår hälsa och vårt välmående.MARTIN BROFMAN (1940-2014) hade mer än 25 års erfarenhet som helare och lärare. Han var internationellt känd som grundare för The Brofman Foundation for the Advancement of Healing, liksom skapare av the Body Mirror System of Healing och A Vision workshops.


7

Radikal Ärlighet:


Hur du förändrar ditt liv genom att säga sanningen


av Brad Blanton


Översättare Sophia Lövgren


(2005, Visionary Life)


ISBN: 978-91-976168-3-6Slut i lagerBoken innehåller både konkreta och praktiska råd om hur man går tillväga när man ska börja leva ett ärligt liv, och våga berätta precis vad man tänker och känner, och mer teoretiska funderingar kring kommunikation, relationer och samhället av idag.


Brad menar att vi från barndomen lärt oss att vara oärliga, men om vi inte tillåter oss att t.ex. känna ilska, så skapar detta onödiga spänningar, relationsproblem och t.o.m. sjukdomar. Genom att våga rensa luften, kan vi återigen bli de friska och sunda individer vi var som barn.


Boken erbjuder dig tips om hur du kan leva ett liv som fungerar, hur du kan ha relationer som är levande och passionerade, och hur du återigen kan skapa intimitet. Som vi alla lärt oss, från Platon till Nietzsche, från Bibeln till Ralph Waldo Emerson, så skall sanningen göra oss fria.Fil dr Brad Blanton är en psykoterapeut från USA, som bl.a. utvecklat sin metod om ”Radikal Ärlighet”. Brad Blanton första bok Radical Honesty blev en stor succé i USA, och han har skrivit flera efterföljare om den populära metoden i att vara sann. Han har också skrivit boken Gud bor i hjärtat med Neale Donald Walsch.

8

HelAnde Budskap: Välj Moder Jord nu!


av Kristina von Rein


(2005, Visionary Life)
Slut i lager

Detta är en fantastisk bok, med underbara ängla-budskap och gudomliga insikter! Du får i boken tillgång till viktig kunskap om hur du utvecklar ditt gudomliga jag. 


HelAnde Budskap beskriver hur vi människor bättre kan ta hand om oss själva och vår planet. Budskapen är kärleksfulla, men också utmanande och uppmanande. Vi människor uppmanas att söka nya ledare på jorden som vill leda oss till de platser där vi kan leva och frodas tillsammans i lycka och i harmoni med Moder Jord. Vi uppmanas också att utveckla en ny ekonomi och ett sundare företagande.


Vördnaden för det feminina, naturen, djuren och livet behöver stärkas. När människors natur, sexualitet och inre livskraft får flöda kan vi människor uppleva att vi är ett med det gudomliga. När vi är i vårt gudomliga jag vördar vi livet. 

9

Stora frågor:


Fetma - valet mellan liv och död


av Connie Jackson & dr Lawrence Weitz


Översättare Sophia Lövgren


(2005, Visionary Life)


ISBN 978-91-976168-2-9 
Slut i lager
Connie har alltid varit "stor flicka. Tack vare en nära vän till familjen, som utsatte henne för sexuella övergrepp, så förblev hon stor. Hon kände sig deprimerad och utsatte sig ständigt för fortsatt kränkning och förödmjukelse, t.ex. genom att gifta sig med en man som var otrogen.


Våren 2001 vägde Connie nära 300 kilo, och hon led av många följdsjukdomar på grund av sin grava fetma. Hon kunde knappt röra sig, och låg mest i sängen. Hon bestämde sig då för en BPD-DS (liknande Gastric Bypass, men anpassad för extremt feta). Hon överlevde och gick ner i vikt. Därefter påbörjade hon sin kamp mot en smalare kropp, och när det målet väl var nått, kampen för att kirurgiskt bli av med all överskottshud (ca tio kilo)! Boken är dels en berättelse om Connie med hennes egna ord, och dels en berättelse om fetma och övervikt, och konsten att leva ett sunt liv, skriven av hennes vän Dr Lawrence Weitz.


Den första delen skriven av Connie är en fantastisk berättelse, som kan inspirera dig som läsare. Den andra delen skriven av Lawrence är om ett effektivt program för att förändra ditt beteende och dina vanor. En eventuell viktminskningsoperation hjälper dig endast med det första steget - att gå ner i vikt. Att BEHÅLLA din vikt måste du klara själv!


10

Att styra framtidens folk:


Governmentality och miljödiskurs i svensk bostadspolitik


av Sophia Lövgren


(2002, diss, Linköpings universitet)


ISBN 91-7373-385-7Finns några exemplar kvar, maila förfrågan


Denna avhandling fokuserar hur bostadspolitisk påverkan och maktutövning legitimeras, realiseras och konkretiseras på olika statliga, kommunala och lokala nivåer när den ska förmedlas till och internaliseras av enskilda individer.


Studien analyserar med hjälp av governmentality-teorin generellt de lokala investeringsprogrammen som genomförs i framför allt förorter, och som regeringen utformat för att skapa ett ekologiskt hållbart samhälle, och mer konkret den ekologiska omställningen som 1997 initierades i miljonprogramsområdet Navestad, Norrköping. 

Vill du bli bättre på att uttrycka dig skriftligt? Har du redan en bok inom dig, som du vill skriva? Med stöd och inspiration i författarskolan så får du inspiration och motivation i god gemenskap!